12.1.2014

Ne on valmiit ny!


Kirjoneulelapaset valmistuivat 9.1. ja lankaa kului 70 g. Olen todella ylpeä itsestäni näiden osalta. Lankaa jäi vielä yli vaikka millä mitalla, joten päätin tehdä sitten raitasukat samaan syssyyn, sopivat sitten yhteen. Sukkien kuvassa valo vähän vääristää värejä, mutta samat värit siis kyseessä kuin lapasissa. Lankaa sukkiin kului 72 g ja ne valmistuivat 10.1.

Sukat menevät äidilleni lapasten mukana - siitäkin huolimatta, että äiti ei kovin paljon sukkia käytä ja monta paria sukkia olen jo hänelle tehnyt. Mutta on niitä sukkia ihan riittämiin itsellänikin, joten samapa se sitten on, kenen kaapissa odottavat käyttöön pääsyä. Lapaset ehkä menevät käyttöönkin heti, koska olen yhdet lapaset äitiltä lainannut ajat sitten - palautus on jäänyt ;)Joulunaikaan aloitettu pöytäliina valmistui myös 10.1. Lankana Gjestalin Bomull Sport, jota kului 64 g eli hieman toista kerää. Malli on Pineapple Placemat, joka löytyi nopeasti Ravelrysta, kun sopivaa mallia etsin. Otin siis kaksi kerää lankaa jouluna mukaani, kun vanhempieni luokse lähdin ja jotain piti niistä kehitellä. Työn aloitin aatonaattona ja jatkoin hieman vielä aattona, sitten se jäi kesken viimeistä edellisellä kerroksella ja nyt sain työn valmiiksi ja viimeisteltyä. Siinä onkin sitten ensi jouluksi pöytäliina jollekin, itse ei tule suuremmin koristeltua jouluksi, joten tuskin tulee itsellä käyttöä olemaan. Mummuni piti mallista, joten ehkä annan tämän hänelle.
Myös syksyllä aloitettu tuubihuivi valmistui lopulta 11.1. Lankana vihreä Nalle, josta jo aiemmin olen tehnyt palmikkolapaset - nyt on sitten samaa sävyä huivi ja lapaset, joten ehkä lapasetkin voisi ottaa käyttöön lopulta. Lankaa kului 213 g, eli kaksi kokonaista kerää ja osa lapasten jämäkerästä. Mallina yksinkertainen pitsisalmiakkiruutu, jota monissa paikoissa näkee, ja jota olen paljon tehnyt. Malli ei siis ole varsinaisesti mistään otettu vaan ulkomuistista tein. Huivi riittää kaksinkerroin kaulaan ja siitä tuli lopulta parempi kuin odotin. Meinasin jo jossain kohdin purkaa huivin, kun tuntui, että siitä tulee liian leveä, mutta lopputulokseen olen tyytyväinen, juuri tuollaista toivoin, eikä se kyllä kapeampana olisi tuollaiseksi muotoutunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti