31.12.2013

Uusi vuosi, uudet kujeet

Vuodenvaihde voisi olla hyvä syy jälleen aktivoitua täällä blogin puolella. Syksy on ollut koulun osalta suhteellisen tiivistunnelmainen, joten blogi ei ole ollut päällimmäisenä mielessä. Käsitöitä on silti tullut tehtyä. Joululahjaksi tein sukkia kaverin pojalle, joka toivoi paljon villasukkia joululahjaksi, sekä sukulaislapsille, jotta varpaat pysyisivät lämpimänä talvipakkasilla. No, pakkasia ei ole näkynyt vielä, mutta ehkä ne sieltä vielä ilmaantuu.

Ylemmässä kuvassa Uudellemaalle matkanneet sukat. Tein ihan kolme paria, kun kerran paljon toivottiin ;) Vihreät Novitan jämälankoja, punaiset 7 Veljestä ja ruskea-keltaiset Vilmaa ja kantapäät Nallea - kai. En nyt enää voi muistaa varmaksi, kun lankoja tulee ja menee. :)
 

Tässä jälkimmäisessä kuvassa, jonka tää blogi taas käänsi väärinpäin - huoh, en ole keksinyt mistä tuo on kiinni - on 8v. tytön ja 3v. pojan sukat miehen sukulaisille, sekä kohta 6v. ja kohta 3v. poikien sukat omille sukulaisilleni :) Jälkimmäisistä suunnittelin Angry Birds -sukkia, mutta silmukoiden jäljentäminen ei näyttänyt hyvältä, kun silmiä koitin tehdä, joten menivät sitten ilman. Ehkä vielä joskus - nyt kun osaan jo kirjoneulettakin tehdä ;)

Mutta sitten niihin uusiin kujeisiin ensi vuodelle. Sen lisäksi, että tulen varmasti tekemään yhtä jos toistakin kirjoneuletta, olen päätynyt naamakirjan kautta mukaan LankaLipas -ryhmään. LankaLippaan tarkoituksena on säästää rahaa neulomalla - nurinkurista lankojen hinnat huomioiden, mutta erittäin nerokasta. Idea on peräisin ruotsalaisista neulojilta ja yksi neuloja kun Neulonta-ryhmässä siitä kertoi, pian löytyi monta innokasta osallistujaa, ja luotiin oma ryhmä asialle.

Kukin valitsee tapansa säästää, alkuperäinen ajatus taisi olla säästää euro jokaista käytettyä kerää tai valmistunutta työtä kohden. Itse päädyin muutaman muun vanavedessä kuitenkin valitsemaan "sentti per gramma" -reitin rikkauteen. Punnitsen kaikki 1.1.2014-30.11.2014 valmistuvat työt ennen päättelyä, koska en säästele päättelystä ylijääviä langanpätkiä yleensä edes merkkilangoiksi. Jokaista kulutettua lankagrammaa kohden säästöpossuuni kilahtaa yksi sentti. Olen päättänyt olla pyöristelemättä summia, joten säästöpossun viereen laitan paperin, johon lasken ylijäämäsenttejä, kunnes tulee viisi tai kymmenen senttiä täyteen ja voin sujauttaa kolikon possuun. Myös tällä hetkellä keskeneräiset työt lasketaan mukaan, eli töitä ei ole tarvinnut aloittaa vuoden 2014 aikana.

Rahojen käyttökohdetta en ole vielä päättänyt. Riippuu ehkä myös summasta, jonka saan kartutettua. Pohdinnan alla olevia vaihtoehtoja langoilla säästetyn rahan käyttökohteiksi ovat:
- Lanka (jos sitä vaikka sitten joulun alla käväisi tuossa etelänaapurissa lankataivaassa)
- Säästöt (lisähän se olisi pienikin lisä asuntosäästötilille pottia kartuttamaan)
- Hemmottelu (voisi mennä hierontaan tai kasvohoitoon ja käyttää säästöt ihan vain itseensä)
- Hyväntekeväisyys (kohteita piisaa, projekti päättyy sopivasti ennen joulua, joten ehkä rahalla voisi hankkia lahjoja Joulupuu-keräykseen tms.)
- Jotain muuta? Eipä sitä koskaan tiedä mihin ne rahat päätänkään käyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti