11.6.2013

8. Saapassukat

Löysin kaksi kerää seiskaveikkaa - molemmat sitä Opi villasukka -sarjaa. Tuosta marjapuuronpunaisesta jopa pidän, mutta vaaleanruskea oli aikas tylsä. Joten päädyin yhdistämään ne. Ensin ajattelin tehdä raidalliset sukat ja aloitinkin raidoitusta, mutta kun minulla aina käy, en saa värien vaihtumista tehtyä niin, ettei lanka kiristäisi vaihtumiskohdassa - koska en halua päätellä tuhatta pätkää, olisi raidat olleet 2-5 kerrosta, ettei lankaa olisi tarvinnut katkaista välissä.

Koska takareuna kiristi kuten aina, päätin tehdä rikottua helmineuletta. (Englanniksi löytyy ohje Ravelrystä.) Vaikkei se kahdella yksivärisellä langalla oikein pääse oikeuksiinsa, etenkään kun kumpikaan ei ole järin vaalea. Mutta ajattelin tehdä näistä pidempivartiset ja käyttää saapassukkina, jolloin ei ole niin väliä sillä ulkonäöllä.

Eilen aloitin toisen, siitä on jo miltei varsi valmiina, tänä aamuna jätin sen odottamaan toisille puikoille ja aloitin tämän kuvassa olevan toisen sukan - lähinnä sillä, että voisin paremmin arvioida, miten pitkän varren voin tehdä ilman pelkoa langan loppumisesta kesken kaiken. Muutoinkin monesti teen sukkia ja lapasia yms. pareittain tehtäviä yhtä aikaa, vuoroin toista ja vuoroin toista. Vältyn siten toisen sukan syndroomalta, josta aiemmin olen kärsinyt paljonkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti