2.8.2013

Valmiit

 Työ numero 1, elikkäs kassi valmistui viimeisten joukossa maanantai-iltana 29.7. ja tiistai-aamuna virkkailin vielä reunat suuaukkoon ja kahvojen sivuun, kun tuntui niin lerpalta. Kiinteitä silmukoita siis reunassa nyt. Tuli paljon kivempi kuin osasin odottaa ja lankaa meni toista kerää - olin ajatellut, että yksi riittäisi, mutta onneksi oli se toinen kerä olemassa. Mietin jo, että pitäisi tehdä uusi rahapussi tästä samasta langasta, kun pitkään palvellut Marimekko-pussukka alka olla jo pintaankaan osalta reikäinen kuin Turhapuron paita :D
 Sytomyssykin valmistui viime tingassa, tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kun ei nukuttanut. En nyt jostain syystä saa kuvaa käännettyä, mutten jaksa edes yrittää enää, sen verran vähissä on aika, nyt vasta ehdin muokkailla kuvia, että saan ne blogiin. Yllätin itsenikin, että tästä tuli kerrasta päähän sopiva, vaikka kavennukset tein täysin hatusta - mistä ei yleensä seuraa kovin hyvää jälkeä. Ensin otin joka toisessa nurjassa raidassa kaksi yhteen, seuraavan valepalmikkomallikerran jälkeen sitten joka toisessa. Seuraavan mallikerran jälkeen en joka toisessa palmikkoraidassa lisännyt enää langankierrolla silmukoita jne. Ihanan pehmoinen tuli <3
 Toinen istuinalunenkin valmistui - langanpäät on tosin vielä päättelemättä, tästä tuli paksumman langan ansiosta pehmeämpi ja paksumpi. Ajattelin antaa tulikasteen jo tiistaina ja ottaa mukaan järvelle. Ei oikein takamus tykkää veneen kovista penkeistä, ehkäpä tämä auttaisi takamusta ja minua jaksamaan pidempään - tulipa sitten kalaa tai ei (toivottavasti tulee :D )
 Kuvassa väri kyllä vääristyy - mutta vitsit, tämä on mun suursuosikki. Joudun ehkä tekemään näitä lisää, monella värillä ja langalla ja ehkä jopa tiskirätiksi - ihanaihanaihana. Jätin ohjeessa olleen viimeisen kerroksen tekemättä, yhden mallikerran verran koitin tehdä, mutta mielestäni näytti paremmalta ilman, ehkä en osannut tehdä viimeistä kerrosta oikein.
 Kännykkäpussi niin ikään valmistui viime tingassa - keskiviikkoaamuna. Itse asiassa purin alun, josta kuvakin täällä on, tämä ei siis edennyt kuukauden aikana alkua pidemmälle. Tein erilaista palmikkoa, eli tuota valepalmikkoa, alkuperäisen sijaan. Toinen puoli on 1o1n -joustinta. Mietin, että pitää saada tästä kuva kännykän päällä, mutta sitten tajusin, ettei se oikein onnistu, kun kännykkäkamera on jo pitkään ollut mun ainoa kamera :D Mutta kyllähän se noinkin menee.
 Pöh, tämänkin kuvan blogi käänsi vinottain. Meinasin jo moneen kertaan luovuttaa mutta lopulta tämä valmistui sitten nopsaan, kun pääsi ensin vauhtiin. Mutta en kyllä tee enää uudelleen, riitti mulle tätä lajia :) Hienohan se on, mutta ei sovi tuon tekeminen mun hermoille.
Olen aiemmat kämmekkäät tällä mallilla tehnyt pienemällä koolla. Muistan, että ne on suht kireät, joten päätin tehdä tällä kertaa isommat. Nämä on nyt sitten vähän turhan löysät, mutta eivätköhän ne asiansa syyspäivinä aja siitä huolimatta.


Huomasin sunnuntaina kotiintullessani, että olin jättänyt Lily of the Valley-liinan ja kaitaliina vanhempieni luo, kun sinne karkasin yöksi lauantaina vietetyistä häistä. Aamulla oli aikaa molemmat saattaa valmiiksi, kun odottelin milloin loppuporukan saisi hakea hääpaikalta pois. Minuahan ei vessattomaan mökkiin saanut jäämään yöksi, joten äitin sohva oli paras sohva - tie oli vanhempien luo tuttu ja kotiin olisi ollut outo vaikka matkan pituus oli vanhempien luo jokusen kilometrien enemmän. En useista varoituksista huolimatta yön pimeydessä hirviä nähnyt - onneksi.

Kuvat kahdesta viimeisestä työstä odoteltavissa tiistaina tai keskiviikkona, kunhan kotiudun vanhempien luota ja sieltä järveltä suuren kalasaaliini kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti