2.7.2013

Valmistuneita (6, 17, 21)

Kuudentena aloitettu pöytäliina valmistui. Lopullinen halkaisija on n. 40 cm, taitaa vähän vaikuttaa kokoon prässääminen, jota en vielä tehnyt. Tämä valmistui sunnuntaina. Tuli kyllä aikas hieno, ohjehan oli alunperin matonkuteesta tehdylle matolle ja tykkään kyllä tuosta mallista niin paljon, että on ehkä jossain vaiheessa pakko käydä ostamassa kudetta ja tehdä vaikkapa kylppäriin matto tällä mallilla.

Työ numero 17 eli Marianne-sukat  valmistuivat juuri äsken. Ensimmäisen sain valmiiksi eilen illalla ja tänä aamuna ennen töihin lähtöä oli pakko saattaa toinenkin kavennusvalmiiksi. Töiden jälkeen Salkkareita katsellessa sain sitten toisenkin kavenneltua. Täytyy kyllä sanoa, että tuo raidoitus näyttää nurjalta puolelta paljon kivemmalta. Täytynee harkita vastaavien tekemistä joskus toiste niin, että nurja puoli olisi päällä - mietin, että eihän se vaadi kuin sen, että tekee kantalapun "väärinpäin", muutoin voi neuloa oikeaa koko ajan, kunhan kääntää työn väärin päin joustimen jälkeen ja kantapään kohdalla :) Saa nähdä, miten tuo ajatus käytännössä toimii.


"9th rubber" valmistui tänä aamuna. Illalla sain melkein loppuun, mutta luovutin kesken viimeisen kerroksen migreenin takia ja painuin nukkumaan. Aamulla sitten tein loput viimeisestä kerroksesta. Viimeinen kerros saattaa poiketa alkuperäisestä hieman, lisäksi jouduin ennen reunusta tekemään ylimääräisen kerroksen, koska työssäni oli 145 silmukkaa, mutta reunus aloitettiin niin, että silmukoita piti olla 10:llä jaollinen määrä - teinpä siis kiinteitä silmukoita niin, että tasavälein lisäsin 5 silmukkaa ja sain sopivat 150 silmukkaa :) Eipä tullut kerästä kahta - jäi pienen pieni nyssäkkä lankaa, olisiko vähän toistakymmentä metriä. Eli suunnitellun kahden sijaan tuli sitten vain yksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti